Sentrale retter

Parmaxence

Sentrale retter

Det marokkanske kjøkken er bygget opp av noen hovedingredienser som går igjen og danner grunnlaget for mange av rettene.

Couscous

Couscous regnes som en gave fra Gud og betyr velrullet eller velformet. Den er fremstilt av semule av durumhvete som er rullet i hvete slik at grynene får sine velkjente runde form. Retten forberedes ved at grynene trekkes i kokende vann gjerne tilsatt spennende kryddere eller andre smaker ettersom retten har en utrolig evne til å trekke til seg smaker. Couscous kan også betegne en egen matrett som betegnes som Marokkos nasjonalrett.

Tagine

For de som ikke vet det, er tagine er en nordafrikansk tradisjon for tilberedning av mat. Den består av er keramisk og glasert fat i bunnen tildekket av et kjegleformet lokk som bidrar til å ivareta råvarenes smaker og aromaer ved at varm damp kondenserer i lokket og drypper tilbake på retten. Vanlige komposisjon i en tagine rett er ferskt kjøtt som storfe eller lam, grønnsaker som paprika, tomat, løk, chili, potet, gulrøtter, hvitløk, kikerter, sitron for syrlighet og aprikos for et hint av sødme. Disse råvarene kombinert med med spennende variasjoner av krydder bidrar til å gjøre dette til en enkel, smakfull og minneverdig rett.

À propos de l’auteur

maxence author